Home Algemeen Geschiedenis Koningen & Keizers Leden Onderdelen Contact

Het vervaardigen van een koningsschild

Stap 1
Allereerst wordt er een mal van de omvang van het gewenste schild gemaakt op een metalen plaat. De omvang wordt op de metalen plaat uitgetekend en deze wordt vervolgens uitgezaagd met een figuurzaag. Het is niet noodzakelijk dat er een model wordt gekozen uit de catalogus, het is namelijk mogelijk om iedere denkbare vorm te laten maken. Op afbeelding 1 ziet u enkele voorbeelden van mallen hangen.


Afbeelding 1

Stap 2
Wanneer de mal gemaakt is, wordt deze op een gewalste plaat zilver gelegd (zie afbeelding 2). Van deze mal wordt vervolgens een omtrek gemaakt (zie afbeelding 3 & 4). Bij het maken van de omtrek wordt er allereerst een omtrek van de mal gemaakt, vervolgens wordt deze mal omgedraaid en wordt er nogmaals een omtrek van gemaakt. Dit wordt gedaan omdat men er op deze manier van is verzekerd dat de omtrek symmetrisch is.


Afbeelding 2


Afbeelding 3


Afbeelding 4

Stap 3
Wanneer men met stap 2 klaar is wordt de plaat zilver met een machine afgezaagd, zodat men een kleiner stuk zilver overhoudt met daarop de omtrek van het gewenste schild (zie afbeelding 5).


Afbeelding 5

Voor stap 4 t/m 6, klikhier


 
Copyright 2004, Theun de Bruijn ^_^b