Home Algemeen Geschiedenis Koningen & Keizers Leden Onderdelen Contact

Het vervaardigen van een koningsschild

Stap 7
Wanneer het schild is gekeurd en de verschillende tekens op het schild zijn gezet, wordt het schild teruggestuurd naar het zilveratelier. Hier worden vervolgens de bramen van het schild gehaald met een vijl.

Stap 8
Als dan de bramen van het schild zijn afgehaald, wordt het schild bol gemaakt. Met een hamer wordt dan gedurende 30 minuten voorzichtig op de achterkant van het schild geslagen zodat het schild een ronde vorm krijgt (zie afbeelding 12 & 13).


Afbeelding 12


Afbeelding 13

Stap 9
Vervolgens worden er op het schild ‘oogjes' bevestigd met vloeibaar zilver, waaraan het schild later kan worden opgehangen (zie afbeelding 14). Bij het verwarmen krijgt het schild een zwarte kleur.


Afbeelding 14

Stap 10
Wanneer de oogjes op het schild zijn bevestigd wordt het schild ‘schoongekookt' in een bak met verdund zwavelzuur, hierdoor krijgt het schild een witte kleur. Een middel dat wordt gebruikt voor het schoonkoken van zilver is Vitrexpoeder, hiervan wordt 125 gram in een liter water gedaan en dat wordt verwarmd tot een temperatuur van 70 graden Celsius (zie afbeelding 15).


Afbeelding 15

Voor stap 11 t/m 13, klikhier


 
Copyright 2004, Theun de Bruijn ^_^b